donderdag 24 oktober 2013

DAG 23 PONFERRADA -> VILLAFRANCA DEL BIERZO

Etappe: Ponferrada -> Villafranca del Bierzo
Periode: 22 oktober 2013
Afstand: 23,90 km ( totaal: 592,70 km )
Moeilijkheidsgraad: Licht
Regio: Castilla y Leon, Provincie León
Weer: 17 graden
I-pod: Grace Jones, Lemon, 2 many dj's,...


Zoals beloofd, zijn we eerst de stad nog gaan bezoeken. Willes nilles moesten we toch, want de Camino baant zich een weg langs alle kerken en bezienswaardigheden. Als laatste wacht op ons het kasteel van Ponferrada, wanwaar de tempelridders vroeger de wacht hielden en de uitkijk op de Camino. Zij zorgden er voor dat de pelgrims veilig de stad konden bereiken, en smoorden alle onheil, welke ook maar enige bedreiging kon vormen voor de heilig weg, in de kiem. Het kasteel is schitterend bewaard gebleven, en natuurlijk houden we hier even halt.


Bij het verlaten van de stad is het weer hetzelfde verhaal. Geen pijlen meer, dus lopen we verloren. Gelukkig is het dan al half 10, en is er genoeg volk in de stad om uitleg aan te vragen. Wij zijn al te ver verwijderd van de Camino, dus is het aangewezen om via  de rijksweg naar Columbrianos te lopen, waar wij ons weer bij de Camino aansluiten. Tot Cacabelos is het langs de rijksweg lopen, maar daarna komen we terug in de wijnvelden terecht. Spijtig genoeg begint het te regenen, dus is het eerder somber verder lopen, met de regenponcho.


Hoe dichter we bij Villafranca komen, hoe beter het weer wordt. En dus kunnen we ook weer onze camera boven halen. De vergezichten en de natuur zijn schitterend. Wat een beetje zon niet doet.


Na acht uur lopen komt eindelijk Villafranca del Bierzo in het zicht.


De Albergue Municipal is gesloten en de andere herberg is meer een stort dan wat anders. Wij dus op zoek. Na een uur ronddwalen nog niets gevonden. Juan zet zich er bij neer, en ik besluit dan maar alleen op pad te gaan. Na een half uurtje rondwandelen vind ik nog een pijl naar een herberg, maar via google kan ik er niks van vinden. Ik wandel dan maar terug naar Juan en we besluiten om toch eens te gaan kijken. De herberg bevindt zich in de Koloniale kerk in Villafranca, en werd opgekocht door een particulier. Momenteel wordt alles grenoveerd en is het de bedoeling om er binnen afzienbare tijd, een luxe hotel en restaurant van te maken. De twee kamers die klaar zijn worden reeds verhuurd, kwestie van fondsen te verzamelen. We schrijven ons in, en wat we na het portaal te zien krijgen is schitterend. Het moeten niet altijd dezelfde zijn die chance hebben...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten