maandag 7 oktober 2013

DAG 06 ESTELLA -> TORRES DEL RIO

Etappe: Estella -> Torres Del Río
Periode: 04 oktober 2013
Afstand: 28,90 km ( totaal: 141,40 km )
Moeilijkheidsgraad: loodzwaar
Regio: Navarra
Weer: regen overgaand in zon naar 32 graden
I-pod: Arsenal, Editors, Faithless,...


Vandaag wordt het loodzwaar. Bij de start worden we niet enkel uitgeregend, uiteindelijk viel ook de hemel op ons dak. Een onweer van je welste geeft wat het kan, en een half uur lang valt de regen met bakken uit de lucht. Van Estella tot Irache staat het water ons bijna aan de enkels. Zodra we zijn aangekomen in Irache, stop het met regenen (een teken?)
Voor de Bodegas de Irache is het verzamelen geblazen, aangezien er zich hier de enige fontein ter wereld bevindt, die wijn spuit in plaats van water. Door sommige wordt hier om 09:00 reeds duchtig geapperitiefd. Pelgrims die we trouwens niet zullen terug zien in Torres del Río vanavond. Wij houden het op een bescheiden proevertje en trekken verder naar Los Arcos.


Het landschap begint duchtig te veranderen en de eerste wijnranken van de La Rioja beginnen zich te nestelen in het landschap. Uitgeregend van deze morgen, en dus met natte kleren, vervolledigen we de tocht tot in het wondermooie Los Arcos.


Het geberchte begint stilaan over te gaan in zandgronden, en dat merken we. Bij het verlaten van Los Arcos om iets na 4 in de middag is ondertussen de temperatuur naar de 32 graden geklommen. De laatste 9 kilometer tot Torres del Río zijn loodzwaar in de zinderende hitte. 3 uur over 9 kilometer en 2 liter water later, komen we uiteindelijk aan in Torres del Río. We hadden ons oog deze middag al laten vallen op Albergue 'Pata de Oca'. En we hebben geen ongelijk gekregen. Zwembad, jetdouche, privé-kamer,...
Het leven van een pelgrim is hard...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten