donderdag 10 oktober 2013

DAG 09 NAJERA -> SANTO DOMINGO DE LA CALZADA

Etappe: Najera -> Santo Domingo de la Calzada
Periode: 07 oktober 2013
Afstand: 21,00 km ( totaal: 213,40 km )
Moeilijkheidsgraad: licht
Regio: La Rioja
Weer: 32 graden, volle zon
I-pod:Two Door Cinema Club, Faith no more, Elvis,...


Eerst even een rechtzetting. Op vele plaatsen heeft wifi zijn weg hier op de Camino nog niet gevonden, dus is het af en toe te doen op de computers die voor handen zijn. Daar dient een mens zich te behelpen met een qwerty toetsenbord, met de nodige tijpfouten tot gevolg. U hoeft zich niet ongerust te maken, ik ben tot op heden de Nederlandse taal nog niet verleerd.

Dus hoe slecht het gisteren ging, zoveel te beter ging het vandaag. Vanaf  's morgends heerlijk wandelweer en het uitzicht op een losse 21km, maakt een mens al gauw weer optimistisch. Vandaag hebben we wel de tocht met twee afgelegd, omdat Juan (Br) vandaag de bus neemt naar Santo Domingo, omdat zijn voeten er zo erg aan toe zijn dat wandelen er vandaag echt niet meer in zat. Wij met twee dus op weg. Voor het verlaten van het dorp, begint de zon zijn beste stralen te geven op het kerkplein.De La Rioja laat zijn laatste stuiptrekkingen zien, en wordt er alleen maar mooier op. De wijnranken ruimen plaats voor kortgewiekte graanvelden. Het korte gras verkleurt door de droogte helemaal geel, waardoor in samenwerking met de zon, alles er veel aangenamer uit ziet.De kilometers vliegen voorbij en met een gemiddelde van 5 km per uur, wat hier veel is aangezien het nog steeds berg op, berg af is, komt Santo Domingo in het visier, maar het blijft stappen in een verschroeiende hitte...


We zijn nog een goede 5 km verwijderd van Santo Domingo, wanneer we worden overspoeld door een kudde schapen. De beesten op zichzelf zijn vrij angstig, maar de honden houden ons goed in het oog.


Na een goede 6 uur en een half komen we al aan in Santo Domingo, waar we op zoek gaan naar onze zieke. Hij heeft ondertussen de nodige bedden gereserveerd in de Albergue Municipal. Een oud gebouw, waar men de gevel heeft van overgehouden, maar alles er achter is nagelnieuw.

Verder rest ons 's middags nog de kerk te bezoeken, waar men kippen en hanen houdt in de kerk. Die beesten worden daar in een gouden kooi gehouden, volgens de stadslegende van de stad Santo Domingo. Het enige nadeel is, dat door het galmen van de kerk, de mensen aan de straatkant welke grenst aan de kerk, deze nacht geen seconde slaap zullen vatten.


Als avondeten nog een ensalada mixta, en bed in. Hopend op en even goede dag morgen als die van vandaag.Geen opmerkingen:

Een reactie posten