vrijdag 11 oktober 2013

DAG 10 SANTO DOMINGO DE LA CALZADA -> BELORADO

Etappe: Santo Domingo de la Calzada -> Belorado
Periode: 08 oktober 2013
Afstand: 22,10 km ( totaal: 235,50 km )
Moeilijkheidsgraad: middelmatig
Regio: La Rioja -> Castilla y Leon
Weer: 11 graden, vree kou
I-pod:The Who, Urge Overkill, Portishead, Fleet Foxes,...


De ochtenden beginnen zeer koud, en omdat we stillaan naar de hoogvlaktes van Castilla y Leon gaan, blijft het overdag koud en bewolkt. Dit zijn onze laatste uren in de La Rioja, en weldra zullen we 1 van de grootste provincies van Spanje intrekken, op weg naar de provinciehoofdstad Burgos. Gewapend met sjaal, handschoenen en fleece trekjen we om 7 's morgends het golvende landschap in bij 7 graden.


Omdat het een vrij vlakke etappe is, vliegen de kilometers weer in een sneltempo voorbij. Na een goede 9 km worden we verwelkomd in de Junta de Castilla y Leon. Gauw nog een blik op de La Rioja en vervolgens een blik op wat komen gaat.
Het blijft stijgen naar Belorado, maar na een goede 6 uur en een half, bereiken we reeds het eindpunt. De avond bestaat uit het wachten op het avondeten en slapen. We zijn op het punt gekomen dat het lichaam zich heeft verzoend met het stappen en af en toe moet ik voelen of ik mijn rugzak wel bij heb omdat we het ondertussen zo gewoon zijn van 12 kilo mee te dragen. De camino zal vanaf nu een mentale beproeving worden. Het zal een test zijn om te zien of 'the mind' nog mee wil. Nog even de muziek in de oren en tegen 20:50 liggen alle pelgrims onder de wol. Ik neem afscheid van de dag met Myconos van Fleet Foxes. I makes one think...

...You go
Wherever you go today
You go today

When a-walking brother don't you forget
It ain't often that you'll ever find a friend

You go
Wherever you go today
You go today
...

(Myconos - Fleet Foxes)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten