vrijdag 11 oktober 2013

DAG 11 BELORADO -> AGES

Etappe: Belorado -> Agès
Periode: 09 oktober 2013
Afstand: 27,70 km ( totaal: 263,20 km )
Moeilijkheidsgraad: middelmatig ( door de grote temperatuursverschillen )
Regio: Castilla y Leon
Weer: 2 graden naar 24 graden
I-pod: /

Vandaag wordt het eens goed doortrekken. We doen meer dan de opgegeven kilometers, omdat we anders morgen met een etappe van bijna 30km zitten opgescheept. Ook vandaag is het koud, en niet zomaar koud. Zodra we er de pas in zetten, worden we geconfronteerd met een luttele 2 graden. Zelfs de zon heeft moeite om door te breken...


Dit wordt even doorbijten. Vandaag krijgen we een eerste glimp van wat ons te wachten staat in de Meseta, na Burgos. 14 km hoogvlakte zonder waterbronnen, zonder dorpen, zonder iets. Enkel de leegte van de eikenbossen en de natuur. Bij het verlaten van Villafranca Montes de Oca, waar we onze drinkbussen voor een laatste keer bijvullen, wacht ons een steile klim naar de Alto de la Pedraja. Vanaf daar is het een rondzwerven in het niets. Enkel de pelgrim, zijn schaduw en de eindeloze bossen. Een impressie voor de thuisblijver:

De steile klim naar La Pedreja:


Eens boven de Camino en zijn uitgesterkte bossen:


Een uur later hetzelfde zicht, maar iets wat breder pad:


Nog een uur later, een enorme verandering, nee sorry tis gelijk nog steeds hetzelfde:


Maar na een goede 3 uur eentonigheid, beginnen de bossen zich opnieuw samen te pakken. Een teken dat we stillaan aan de afdaling naar San Juan de Ortega gaan beginnen.


Eens we de bossen uit zijn, overvalt ons de verschroeiende hitte van 24 graden. Niet zoveel zou je zegfen, maar door de starttemperatuur van 2 graden deze morgen, heeft het lichaam het moeilijk om zich aan te passen. Elk beetje schaduw kan helpen...


Nog een half uurtje en Ages, het eindpunt voor vandaag komt in zicht.


Uitgeput, maar voldaan, betrekken we onze kamer. Uitkijkend naar morgen, wanneer we de volgende mijlpaal op deze route aandoen. In de herberg ontmoeten we opnieuw Julie en Sarah. Twee schatten van verpleegsters uit Engeland die de afgelopen dagen onze voeten onder handen hebben genomen. Het wordt een gezellig onder onsje en tegen 21 uur ligt iedereen onder de wol. Vroeg kan u denken, maar het is een zaligheid om helemaal lichamelijk uitgeput het hoofd te kunnen neerleggen. Tot morgen in Burgos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten