maandag 7 oktober 2013

DAG 05 PUENTE LA REINA -> ESTELLA

Etappe: Puente la Reina-> Estella
Periode: 03 oktober 2013
Afstand: 21,80 km ( totaal: 112,50 km )
Moeilijkheidsgraad: licht
Regio: Navarra
Weer: 28 graden, regen overgaand in zon
I-pod: Layo & BushWacka, Simple Minds, dEUS,...


Vandaag brengt de tocht ons naar Estella. Om de dag goed in te zetten worden we eerst en vooral eens goed uitgeregend. Kort maar krachtig om het zo te zeggen. Gelukkig kunnen we het eerste uur nog beschut lopen in de straten van Puenta la Reina. Puenta la Reina is historisch gezien, 1 van de belangrijkste punten op de route aangezien hier voor vele de tocht in de middeleeuwen tot zijn einde kwam. Als de pelgrim de gevaren van de Pyreneeën al had overleefd, diende hij hier al zwemmend de rivier over te steken. Met het aantal slachtoffers tot gevolg. Om de pelgrim tegemoet te komen, besloot de toenmalige konigin (Reina) van Navarra een brug (Puenta) te bouwen voor de middeleeuwse pelgim. En zo geschiedde. Uit dank kreeg de brug en het dorp haar naam, die tot op de dag van vandaag werd behouden.


Het golvende landschap van Navarra begint stillaan zijn laatste schoonheid prijs te geven, en begint stillaan over te gaan in het meer vlakke La Rioja. Ook al hebben we morgen nog een dagje Navarra voor de boeg, beginnen de verschillen, komend van de Pyreneeën, duidelijk zichtbaar te worden. Vandaag dienen er ook geen 'altos' te worden overwonnen.
De etappe gaat vrij snel vooruit en na een goede 6 uur en een half wandelen is het einde al in zicht. Wel begint te stroom pelgrims zienderogen aan te zwellen aangezien de pelgrims van de Somportpas zich ondertussen bij de Camino hebben gevoegd.
Aangekomen in Estella, komen we per ongeluk terecht in een openbare albergue, welke wordt open gehouden door een française en een canadese. De française uit Toulouse, op leeftijd, maar met de getogendheid van een 20 jarige begint ons les te geven in 'De Camino'. Haar droge humor doet ons bij tijden naar lucht happen, maar onderstussen zijn ze wel heel wat wijzer geworden van waar we moeten zijn de komende dagen. De 4 uur dat zij heeft zitten vertellen, zijn zo voorbij.
We moeten dringend richting bed, want morgen staat ons een zware etappe te wachten.
Ik zou zeggen 'Bonne nuit' en tot morgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten