vrijdag 11 oktober 2013

DAG 12 AGES -> BURGOS

Etappe: Agès -> Burgos
Periode: 10 + 11 oktober 2013
Afstand: 25,60 km ( totaal: 288,80 km )
Moeilijkheidsgraad: licht
Regio: Castilla y Leon, provinciehoofdstad Burgos
Weer: 18 graden
I-pod: /
 


Het aandoen van Burgos vandaag is geen pretje. Zodra de hedendaagse pelgrim uit Ages vertrekt, kan hij de stad al zien liggen en alle autostrades die ernaar toe leiden. De etappe is slopend omdat we gedurende een aantal uren door de industrieterreinen moeten die zich rond de stad bevinden.
Maar zodra we het oude centrum bereiken, wordt al gauw duidelijk waarom dit ooit voor bijna 900 jaar lang de rijkste stad van Spanje was. Ik ga er niet te veel woorden aan vuil maken, maar ga de foto's voor zichzelf laten spreken. Mijn beste lezer, als u volgende keer niet weet waar naar toe, kom naar Burgos. De stad is een schitterende mix tussen historisch en modern. Zelf ben ik 3 uur verloren aan 1 van de schitterenste voorbeelden van gotische kunst in Europa, namelijk de Kathedraal. Niet overtuigd? Laat mij u warm maken voor de stad en zijn schitterende Kathedraal.


Deze avond nemen we afscheid van onze Engelse dames. We gaan hen missen. Het zal een echt laatste avondmaal worden. Maar dat is de Camino, mensen komen en gaan, hoe zeer het je ook spijt, maar Julie en Sarah, bedankt voor de mooie tijd en veel geluk in Londen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten